logo

High Performance Concrete Protection and Professional Waterproofing

Italy ArabicUnitag Bulgaria Frenchfr-FR Portuguspt-PT German NorsknynorskNorway SvenskaSE English (UK)  

Принципно бетона се състои от 5 компонента: пясък, баластра, цимент, вода и въздух. Водата и въздуха заемат много място в бетона (около 20%) чрез което при втърдяване се образуват пори, джобове и капиляри. Особено капилярите са свързани помежду си и заедно с други кухини образуват ефикасна система за транспортиране на вода.

Щракнете тук, за да видите видео

 

Тази вода донася замърсявания, киселинен дъжд, хлор и киселини, които обикновено намаляват силата и плътността на бетона. Разтворими натриеви силикати се изпозват в различни области на зиментовата химия. Те ускоряват процеса на търдяване на торкретбетон (впръскан бетон). Могат да бъдат част от остатъчните продукти на цимента или пък могат да действат като намаляват влагата при производството на клинкер.

 

Controll@Innerseal използва ценните качества на разтворимите натриеви силикати за импрегниране на бетона. За разлика от запечатването, което чрез нанасянето на слой върху повърностите една физическа бариера върху бетона изгражда ( например епоксид, полиестер,полиоретан, акрил или винил), Controll@Innerseal прониква дълбоко в бетона, реагира със свободния калции в бетона и формира калциецсиликатхидрогел:

 

Na2SiO3 + y H2O + x Ca(OH)2 – x CaO. SiO2 .y H2O + 2NaOH

 

После силикатгела се хидратизира и постепено се втърдява докато се получи една неразтворима кристалинна близка до стъклото структура в системите на порите и капилярите в бетона. В резултат на този процес се подобряват свойствата на бетона като пропускливост, по голяма твърдост и като цяло по -голяма издръжливост. Чрез напредналите техники за почистване производителитре успяха с помощта на експерти да произведат най- чистия за всички времена натриев силикат за нашата концепция (програма). Средната големина на частицата в Controll@Innerseal е 0,7 нанометра , при което 20% са между 0,1 и 0,4 нанометра. ( 1 нанометър =1/1000000мм). Заедно с една специална формула, която включва в себе си също калциев силикат (Са2SiO4)

Щракнете тук, за да видите видео

 

Controll@Innerseal е най- добрата пенетрация от всички бетоноимпрегнатори на пазара. Controll@Innerseal е специално създаден за индустриална и професионална употреба за ефективна изолация(уплътняване) на бетон. Материалът съдържа изключително само компоненти признати и от ИСО сертифицирани доставчици. Химическият състав е разработен и специфицирано от експерти. Свойствата на Controll@Innerseal са потвърдени от безброй институти. Ние даваме гаранция на нашия продукт минимум 10 години.

Komsol Innerseal products have been approved worldwide for their ability to extend the lifetime of concrete up to 3 times.